Hoe u de juiste edelsteen kiest?

Nog een punt over edelstenen – elke keer dat een 'bloem' wordt gesneden of gevormd, valt de steen licht in de holte. Dit zorgt er niet alleen voor dat de steen perfect wordt gesneden, maar het betekent ook dat overtollig vuil, dat zich al in de steen bevindt, ook wordt uitgefilterd.

Edelstenen zijn de verzamelde overblijfselen van geplette edelstenen na het breek- en maalproces. Overgebleven schaafsel of steentjes worden eerst langzaam gemalen om hun karakteristieke uiterlijk te krijgen en vervolgens gesneden.

verzorging van edelstenen

De slijpers zijn bedoeld om te worden gebruikt na het straal- en slijpproces. Als ze te snel worden gemalen, kunnen de Byers bot worden. Als te langzaam wordt geslepen, blijft de scherpte behouden.

Het ideale aantal puntenslijpers ligt tussen de 4 en 6 procent. De keuze van uw edelsteensteen is een cruciale factor om te overwegen om uw steen scherp te houden.

Verschillende soorten edelstenen hebben verschillende niveaus van scherpte nodig. Perfectie is mogelijk als de steen 22,8 procent is. Als de steen onder een bepaalde waarde ligt, zoals 22,8 procent, dan zal zelfs een slijpbeurt van 2 procent niet veel uitmaken.

Houd uw edelstenen altijd uit de buurt van mensen, vooral degenen die ze willen knippen en 'verbeteren'. Maar over het algemeen kan iedereen edelstenen slijpen.

Mensen zoals juweliers, edelsteenkundigen, schatzoekers, taxateurs, reclamehandelaren en detailhandelaren moeten zich bewust zijn van de noodzaak om hun 'VP's' scherp te houden. Dit komt omdat een goede waarde van een steen in de loop van de tijd zal toenemen, en in antieke uurwerken, omdat stenen van nature divers van karakter blijken te zijn.

Diamanten hebben over het algemeen een glad oppervlak, maar bij zeer oude stenen is te zien dat er bellen of 'bubbels' op hun oppervlak zijn ontstaan.

Deze Lead-dochters zijn zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn.

Het is het biervormige ijzeroxide dat het hardst is van de drie, maar ook het zachtst. Dit is het product van het brandende oppervlak van de eerste.

Een goede manier om je edelsteen te presenteren is door hem in het ronde dienblad van een juwelier te houden. Het gepolijste oppervlak van een steen onthult veel over zijn karakter.

Een minder bekend feit is dat als je een steen in een "kussen" houdt, deze ook een andere kleur krijgt, afhankelijk van de tint van de steen die je vasthoudt. U moet met uw juwelier spreken als dit waar is, of u mag wat gewicht hechten aan het woord van de juwelier.

Juweliers zijn de beste persoon om hiernaar te vragen. Een goede juwelier kan u voorzien van de juiste maat en gevormde edelstenen, u helpen bij het kiezen van de juiste snit en u ook professioneel advies geven wanneer dat nodig is.

Net als een trouwring is de keuze voor een diamant een beetje een emotionele aankoop. In bepaalde gevallen kan het moeilijk zijn om te interpreteren wat de diamant u vertelt, maar het proces van het kopen van een diamant zal inderdaad een lonende reis zijn.

Leave a Reply