Waarom dragen mannen een stropdas?

 

Kleding ZutphenWaarom dragen mannen stropdassen? Het is algemeen bekend dat het knopen van zijden sjaals de meest gebruikelijke manier is om een das te dragen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Mannen in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en andere delen van de wereld gebruiken ook clips, kleine knopen, bretels en riemen (zowel mannen als vrouwen) om hun das te knopen. Het modieus knopen van een stropdas is een toenemende zorg geworden voor mannen, vooral voor jongere mensen, die niet gewend zijn aan de “one size fits all”-regel. In dit tijdperk van expressie hebben ontwerpers echter een alternatief geboden voor degenen die er verfijnder uit willen zien.

Stropdasmotieven voor heren omvatten effen kleuren en, natuurlijk, de traditionele strepen en ruiten, maar er zijn ook veel patronen die nieuw, trendy en zelfs humoristisch zijn. De volgende trends zijn momenteel te zien in heren stropdassen: plaid, kleur, casual, two-tone en nog veel meer. Enkele van de nieuwe modetrends die tot uiting komen zijn de volgende:

Polynesisch ontwerp, met brede strepen van verschillende kleurencombinaties, is zeer populair. Mannen, vooral Polynesiërs, die aan de elementen zijn blootgesteld, dragen vaak dit soort dassen.

Het “Paasstropdas”-patroon is meestal inherent aan wollen stropdassen. Geweven wollen stropdassen zijn ook in de mode, maar katoenen paasstropdassen, gemaakt vanOriginalchecks,winnen aan populariteit, vooral onder diegenen die graag stropdassen dragen met nogal sterk gekleurde stropdassen.

De kleur “champagne” wordt geassocieerd met de feestdag van de champagne, die in verschillende Europese landen wordt gevierd. Ralph Lauren china, met zijn elegante en nogal “gouden” stropdassen, is een goed voorbeeld van een ontwerper die de nadruk legde op de kleur champagne in zijn collectie stropdassen.

Ringen worden ook gebruikt in herendassen, hoewel de grootte van de ringen nog twijfelachtig is, vergelijk het uiterlijk van een traditionele, smalle geweven das met het uiterlijk van een hedendaagse, grotere geweven das.

Een derde tendens is “int hr opname”, wat wij vroeger in het Engels “shouting” noemden. Het wordt vooral gebruikt door jongeren die ‘s middags actief zijn op de beursbijeenkomsten.

Een kwestie van voorkeur – weg met de traditionele dassen tot op zekere hoogte, het afgelopen seizoen hebben we een voorkeur gezien voor een das, die comfortabeler en korter lijkt, maar trendy designer dassen zullen nog steeds de winnaar zijn, maar traditionele dassen maken een comeback.

Vele al dan niet bekende modeleiders hebben erop aangedrongen dat meer mannen designer-dassen dragen. De belangrijkste reden hiervoor is dat stropdassen inspireren tot visuele ideeën, de combinatie van een kleur (extra groot of roze, enz.) met een logo (stippen of eenkleurige ruitjesprint), of een motief (meesterwerken uit de klassieke tijd).

Wat nieuw is, zijn casual dassen. Als je denkt dat zoiets bestaat, dan is dat niet zo, maar je volgt de trends die gezet worden door je vrienden, die dergelijke kleding regelmatig dragen en zo probeer je bij te blijven. De populariteit van casual hangt uiteindelijk af van de belangstelling van de mensen ervoor, die in Europa vrij groot is.

Wanneer u gekleed in een “smoking” (traditioneel een zwart pak met een wit overhemd) uw huis verlaat, is de kans groter dat u hoofden doet draaien, dan wanneer u in saaie kleren gekleed gaat.

Op het eerste gezicht betekent casual niet dat je er sportief uitziet. Veel golfers geven er de voorkeur aan om van dag tot dag casual kleding te dragen, gewoon omdat “ze er zes uur mee bezig zijn geweest!”

Draag uw “gym try” shirt als een vast onderdeel van uw zakelijke pak.

Aangezien “gym try” wordt geassocieerd met sport, draag een dergelijk shirt bij uw gymkleding, als alternatief voor een sportief gympak.

Niemand in een gezaghebbende positie, spot met elke man die een “met het” shirt draagt.

In het VK zijn werknemers die spijkerbroeken dragen zelden toegestaan.

Als je £ces verdient mag je de goedkoopste spijkerbroek in de etalage dragen, ook al is hij vies.

Draag zwart, en kasjmier, zelfs ponden in kasjmier is volkomen aanvaardbaar. In elk ander land is het dragen van kleding van een niet-regionaal bedrijf, met uitzondering van volledige rokkostuums, volkomen aanvaardbaar.

U kunt het dragen van een volledig geklede kurta pyjama niet verantwoorden aan uw overste, tenzij een kurta een gezicht is van het bedrijfsgedeelte van een belangrijk persoon.

Het is onwaarschijnlijk dat u heter wilt zijn in het openbaar dan in een pak.

dan inclusief een Indiase Convertible sari.

Alleen vaders droegen pochetten.

Leave a Reply