Vrouwen Modetrends

 

Damesmode Zeeland

 

 

 

 

Zoals bij elk bovenkledingstuk zijn er twee basistypes. Het ene is het nauwsluitende type, dat nauwsluitend is in de lichte of traditionele zin dat, bijvoorbeeld, een T vrij strak op de borst kan zitten. Het andere type is de verstelbare T, waarin klittenband is genaaid om verschillen in borstomvang op te vangen. Deze T-shirts worden gewoonlijk gemaakt van een spandex mengsel, en zijn modieus onder alle leeftijdsgroepen. Het aanpassen van een T-shirt aan het lichaam heeft het in een uniek bovenkledingstuk veranderd. Sommige fabrikanten maken nu de verschuiving naar het traditionele unisex T-shirt, dat geen mouwen heeft, en gewoon van het bovenste borstgebied hangt. Dit maakt het kledingstuk meer een onderkledingstuk dan een bovenkledingstuk. Geweven T-shirts zijn een andere versie van dit kledingstuk. Ook dit zijn standaard kledingstukken. De verstelbare T-shirts met v-hals, ronde hals of halsuitsnijding op maat hebben het T-shirt echter een nieuwe modieuze look gegeven. Ze komen nu met een afneembare halslijn met ofwel meisjes/jongens korte broek, of knie lengte. De knie lengte shorts zijn geworden niet alleen een modieuze, maar een aanvaardbaar onderdeel van de T garderobe. De Custom T-shirts hebben T shirt fabrikanten en T ontwerpers een nieuwe kans gegeven om te experimenteren met nieuwe ontwerpen.

Vrouwen hebben niet alleen gekozen voor modieuze ontwerpen, maar ook voor stijlen die hun lichaam aanvullen. De Vrouwen-T-T, bijvoorbeeld, wordt geleverd met een van de twee procedures. Als de kopers om een vrouwelijk getailleerd T-shirt vragen, krijgen ze er een. Als ze om een mannelijk getailleerd T-shirt vragen, krijgen ze er een. Beide T-shirt procedures bestaan uit hetzelfde basis kledingstuk met als centraal idee het feit dat de borst en de halslijn worden gewijzigd om aan de specifieke borst en halsvorm van de koper tegemoet te komen. Deze zijn gewoonlijk gemaakt van lycra of katoen.

T-shirtsfabrikanten en vooral de betere merken hebben geprofiteerd van het feit dat vrouwen tegenwoordig veel modegevoeliger zijn dan mannen. De vrouwenkleding heeft inderdaad de trend gevolgd die de mannenkleding in het recente verleden heeft gezet. Dit heeft er op zijn beurt toe geleid dat dezelfde merken meer en meer vrouwelijke motieven en ontwerpen in de kledingstukken gebruiken. Deze trend werd oorspronkelijk ingezet door het bekende merk Hainline. Dezelfde trend werd vervolgens gevolgd door bedrijven als Filene’s andicone, die de damesmode waarschijnlijk naar een geheel nieuw niveau tilden, door kledingstukken te ontwerpen die modieus vrouwelijk en unisex waren.

De androgyne trend heeft geleid tot de creatie van kledingstukken die ontworpen zijn voor vrouwen, maar die uniseks zijn. Enkele van de beste voorbeelden hiervan zijn de tops en sweatshirts van het bedrijf wheat and bamboo.

De algemene trends in de damesmode van de laatste jaren hebben geleid tot de invoering van meer vrouwelijke stijlen en de uitbreiding van het modegevoel van de merken.

Leave a Reply