Verschillende soorten sieraden

Betaalbare sieraden

 

 

 

 

 

 

Vroeger werden betaalbare sieraden gemaakt van de materialen rosé goud en zilver. Nu kan weer bijna elk soort materiaal worden gebruikt om sieraden te maken. Doorgaans worden legeringen gebruikt die een smeltpunt hebben dat in de buurt ligt van dat van ijzer en koper. De meeste juwelen worden vervaardigd door stikken (controversieel, niet met de traditionele hand gestikte juwelen maar met machines) en soms, vooral bij de oudere soort, metaalplating. Roségoud en zilver zijn voorbeelden van de gebruikte materiaalsoorten. Roségoud is afkomstig uit het gebied van Kashmir, India, waar de kunst van de diamant door de eeuwen heen is ontwikkeld. Jade is gebruikt om juwelen te maken uit conservatieve gebieden zoals de Maleisische buideldieren.

De oude gewoonte om sieraden te maken was om de levenden en de doden te versieren. In de christelijke tijd was het gebruikelijk sieraden van goud en edelstenen te dragen. In de oude Chinese Annonymica werd van de levenden gezegd dat zij edelstenen verzamelden om hen te verfraaien en deze praktijk is vandaag de dag nog terug te vinden onder de Chinese tribaloïden. Vanaf de middeleeuwen is het juwelenambacht ontwikkeld om de sociale rangorde en de waarde van de metalen waarin ze werden gemaakt te peilen. Dit is vanaf de middeleeuwse periode, rond de 11e eeuw en verder door de 15e eeuw. Gedurende deze hele periode zijn er ontwerpen van ingewikkeld gebeeldhouwde parels gemaakt. Deze parels werden vaak afgewisseld met andere half edele materialen, zoals zilver en goud. Na verloop van tijd zijn de vormen van deze parels geëvolueerd.

Er zijn verschillende soorten juwelen van edelmetaal die tegenwoordig worden gemaakt. Er is goud, platina en zilver. Er is ook de groeiende trend van het werken met meerdere metalen om prachtige sieraden te maken. Er is ook de groeiende trend van het werken met natuurstenen. Er zijn ook halskettingen die gemaakt zijn van beenderen, in de vorm van halskettingen die een eng soort narlook uitstralen. Er zijn ook armbanden of polsbanden die gemaakt zijn van metaal of been. Een andere vorm van lichaamssieraden zijn hangers, die gemaakt zijn van goud, zilver of platina. Kralen sieraden zijn populair deze dagen en kan ook worden gemaakt van zeldzame aarde materialen zoals saffieren. Er zijn ook Lucknow tanden, chaklan of Maharaja tanden.

Kettingen zijn ook een traditioneel en doorgegeven type van sieraden en zijn meestal gemaakt van goud. Er zijn snaren van witte parels en andere witte stenen die even goed zijn. Men kan ook gaan voor parel oorbellen en andere dergelijke sieraden. Men moet altijd voorzichtig zijn met allergische reacties die kunnen optreden als gevolg van giftige stoffen in de sieraden. allergische reacties kunnen ontstaan wanneer een persoon draagt gouden sieraden, of vice versa. Het is belangrijk om te kiezen sieraden die is gemaakt van goud en andere soortgelijke metalen. Men kan ook gaan voor handgemaakte sieraden ook die zal komen op een hogere prijs. Mokume Gane biedt zowel handgemaakte als gouden juwelen aan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de leverancier niet de verkoop van goud op basis van een bepaalde golflengte te detecteren wanneer een bepaald sieraad wordt gekocht. Dit komt omdat golflengten niet kunnen worden onderscheiden.

De verschillende soorten edelstenen en halfedelstenen zijn belangrijk om in overweging te nemen. Er zijn verschillende basissoorten stenen zoals robijnen, saffieren, diamanten, smaragden enz. Er zijn ook stenen met specifieke natuurlijke kenmerken die bij een bepaald soort kostuum passen. Zo hebben saffierstenen een blauwe/koele kleur en kunnen dus alleen worden gekocht als blauw de belangrijkste tint in het sieraad is. parels worden ook in vouyreetings en oorbellen gebruikt. De meeste halskettingen, ringen en armbanden zijn van goud gemaakt. Goud is het gebruikelijke metaal dat voor deze stukken wordt gebruikt.

Zoals eerder gezegd, moeten juwelen worden gekozen op basis van de kwaliteit die er niet toe doet. Ook de kledij moet zorgvuldig worden gekozen, want die wordt blootgesteld aan de zonnestralen en kan huidirritatie veroorzaken. Ook de kleuren moeten zorgvuldig worden gekozen. Voor degenen die nog leren hoe juwelen te kopen, is het belangrijk op te merken dat het belangrijk is om een stuk uit te kiezen dat past bij iemands smaak. smaak en voorkeuren zijn verschillende punten om te overwegen. Juwelen moeten worden gekozen afhankelijk van iemands huidige outfit. Bijvoorbeeld, een outfit die zwart van kleur is kan worden versierd met zwarte sieraden. Juwelen mogen alleen binnen de outfit gedragen worden en niet erbuiten. Ze dienen gedragen te worden in overeenstemming met de outfit waarin ze zich bevinden en voor welk doel ze gemaakt zijn. De juwelen moeten zo worden gekozen dat ze niet botsen of andere kenmerken van de outfit verstoren.

Vergeet niet om alleen juwelen op basis van goud en zilver te kiezen, want die zijn duurder.

lees meer:

Leave a Reply