Hoe kies je een op maat gemaakt pak?

 

Blauw pak Een trouwpak is het belangrijkste pak dat u in uw leven zult kopen en daarom moet de aanschaf ervan als een investering worden beschouwd. Wanneer u een goed trouwpak draagt, dat wat mij betreft niet door uw kleermaker hoeft te zijn gemaakt (het pak wordt door de meeste kleermakers een maatpak genoemd) zult u zich zelfverzekerder voelen, u ziet er jonger uit en u onderscheidt zich van de massa.

Er zijn 3 bekende categorieën waarin op maat gemaakte pakken worden gesegmenteerd. Dat zijn: Basic, Standard en Custom.

Basis

Maatpakken worden gemaakt door de leek. In deze categorie is de variatie vrij duidelijk: een pak kan in een effen kleur worden gemaakt, zonder of bijna zonder aanpassingen aan het basispak; de meeste stijlen zijn standaard, hetgeen betekent dat als u geluk hebt en uw kleermaker u een perfect basispak laat naaien, u in orde zult zijn.

Op maat gemaakte pakken zijn meer afhankelijk van de kleermaker dan basispakken. Hoewel de fabrikanten vermelden dat basispakken op maat kunnen worden gemaakt, moet ik zeggen dat ik gewoonlijk niet zo’n kledingstuk bestel, en als ik het bestel, wordt het meestal vrij duur en is de voering zeker niet wat ik zou kiezen, maar soms is de keuze beperkt.

Standaard

De laatste categorie zijn maatpakken, die weliswaar basiskleding zijn (maatpakken kunnen in de juiste maten worden besteld), maar toch een zeer indrukwekkend alternatief vormen voor een confectiekledingstuk. De meeste gelijkenis tussen een maatpak en een confectiekledingstuk is dat ze allebei dezelfde laning en gestikte naden gebruiken, maar dat pakken aanzienlijk getailleerder zijn. Als u kleiner gebouwd bent of enkele van de grotere maatpakken wilt bekijken, moet u natuurlijk verliefd worden op een maatpak. Als u echter op zoek bent naar een meer trendy driedelig pak (de trendy pakken zijn al op maat gemaakt) moet u overwegen om een maatpak te laten maken. Pakken zien er ook beter uit op het rek wanneer ze op maat zijn gemaakt, dit komt omdat ze een goede verhouding hebben met uw lichaam en uw persoonlijkheid onthullen.

Wanneer moet je geen op maat gemaakte kopen?

– Een op maat gemaakt pak laten verven is alleen een kosteneffectieve oplossing voor mensen die een beter zittend pak willen, geverfde pakken kunnen heel opvallend zijn, maar alleen als het pak een uitzichtpunt heeft

– Mensen met een specifiek persoonlijk gebrek, bijvoorbeeld een slechte huid, een slechte haardos of omdat zij een buikoperatie hebben ondergaan, in dit geval zou een confectiepak de eerste keuze moeten zijn en het maatpak een slechte keuze.

– Voor al die mensen die een beetje op de hoogte willen blijven van de laatste modetrends, zijn de confectie- en maatpakken de keuzes.

De belangrijkste vraag die u moet overwegen wanneer u een keuze moet maken tussen de drie soorten kledingstukken, is hoeveel ik bereid ben uit te geven aan deze pakken. Als u een liefhebber bent van maatpakken, dan bent u waarschijnlijk gewend een fortuin te betalen voor maatpakken, en zou u in een goede positie verkeren om een maatpak te kopen. Ieder ander zou zeer tevreden zijn om een op maat gemaakt pak te kopen, want een Vuitton pak kost ongeveer £1500 (dichter bij $4000). Maar dan moet u ook weten hoe u een goede kleermaker kiest.

Hoe kies ik een kleermaker?

U moet andere mensen vragen of een kleermaker de beste keuze is of niet. Vraag uw vrienden en collega’s of zij denken dat een maatpak het beste is of niet. Leer het geheim kennen van het aantrekken van een kleermaker om voor u te werken. Hier zijn enkele tips die u kunt volgen om een kleermaker te vinden die het perfecte pak voor u zal maken.

Zoek een kleermaker bij wie u zich helemaal op uw gemak voelt. Ga tijdens het consult na of deze persoon ervaring heeft met het verzorgen van laarzen van schapenvacht en of dit toevallig de persoon is die u vertrouwt. Een goede kleermaker is verantwoordelijk, maar moet ook kunnen leveren.

Ga na of de persoon ervaring heeft met bijpassende schapenvachtlaarzen.

Probeer verschillende maatpakken. Het soort huid (of stof) dat u kiest zal van invloed zijn op hoe het pak past. Het is algemeen bekend dat een lichter pak meer precisie vereist bij het stikken, terwijl een sterker pak een fijnere draad vereist, en dus een fijner maatpak. Geef de voorkeur aan een maatpak boven een confectiepak als u alleen een pak nodig hebt dat gemakkelijk te veranderen is, maar dat ontworpen is om langer mee te gaan.

Probeer een maatpak. Op die manier weet u dat de persoon in kwestie uw behoeften begrijpt en eraan kan voldoen.

Volg anders gewoon uw normale naai-routine. Uiteindelijk zal het aantal steken in een gemiddeld pak niet meer dan 14 bedragen. Een pak van het juiste ontwerp zal echter ongeveer stimulule Visiting 4-5 nodig hebben. Indien uw kleermaker een pak voor u maakt, informeer dan of zij het begin vanaf het

Leave a Reply