Hoe kies je de juiste juwelen

Fashion

Als men bedenkt welke sieraden worden gedragen, worden de klassieke stukken zoals een armband, halssnoer, ring, oorbellen, stok of pendel, en broche, gedragen voor ongedwongen speciale gelegenheden en bij alledaagse karweitjes gedurende de dag.

Een sieraad wordt gewoonlijk als elegant beschouwd als het zo uniek van ontwerp en constructie is dat het met geen enkel ander sieraad kan worden gedragen, behalve met een soortgelijk (bda – compatibel) paar. De manier waarop het is gemaakt, de manier waarop het is ontworpen, en het niveau van de functie bereikt in de constructie zijn allemaal voorbeelden van een ideale sieraad. Dit is wat sieraden tot zo’n uniek mooi stuk maakt.

Van alle bestaande juwelen is het horloge nog steeds het populairst en wordt het wereldwijd gedragen. Dit is te danken aan de hoeveelheden die zowel op de vrije markt als in gespecialiseerde winkels worden verkocht. De technische complexiteit van het mechanisme van een horloge, de manier waarop het wordt opgewonden, de materialen die bij de constructie worden gebruikt, de extra functionele functies die kunnen worden toegevoegd zonder de kosten van een volledig nieuw horloge, en het uithoudingsvermogen van de drager zijn slechts enkele factoren die het bescheiden horloge het populairst maken.

Banden, fobs, schroevendraaiers, sleutelhangers, drinkbekers, tule, vazen, tissues, dierenhoorns, vederkoppen, leeuwenkoppen, zwaarden, knopen, broches, kralen, poetsmiddelen, stempels, juwelen zijn slechts enkele van de juwelen die vandaag courant worden gemaakt. Elk is individueel uniek in stijl en ontwerp. De verkochte hoeveelheid neemt ook toe nu moderne technische stijlen hun intrede doen op de massamarkt.

Het horloge heeft een lange weg afgelegd sinds de uitvinding ervan door horlogemaker SewBride in het jaar 1808. Toen al werd het op grote schaal gebruikt en werd het een essentieel onderdeel van het dagelijks leven en werd het door vorsten en politici gevraagd als een manier om de tijd bij te houden. Moderne horloges begonnen als eenvoudige, maar functionele machines met bewegende tandwielen en juwelen. De juwelen moesten op het lichaam worden gedragen. De tandwielen bevatten veren die, wanneer ze door zware gewichten werden opgewonden, de naalden met nauwkeurige tussenpozen in beweging brachten en zo de tijd nauwkeurig aangaven.

Een bezoek aan de juwelierszaak kan een zeer nuttige les in stijlen en ontwerpen opleveren. Als men bijvoorbeeld wil leren hoe een bepaalde bedel moet worden gedragen, of als men wil leren hoe een nieuw sieraad moet worden geregen, of hoe oorbellen moeten worden gekozen, dan zal een bezoek aan een van de vele juwelierszaken in de stad een zeer nuttige les in de verschillende beschikbare stijlen opleveren. Men kan er ook veel leren over de verschillende soorten stenen, metalen en edelstenen.

Het ontwerp van een modern herenhorloge is nu bijna even belangrijk als het materiaal of de stenen waarvan het is gemaakt. Daarom is het vaak noodzakelijk dat een horlogehandelaar een deskundige inkoper van horloges inhuurt om te helpen bij de keuze van de juiste stijl. Het inkopen van luxe merken is daarom een zeer belangrijk onderdeel van het aankoopproces. Men kan altijd een dealer aanbevelen om voor hem/haar in te kopen. Alle deskundigen benadrukken echter dat de selectie op eigen houtje moet gebeuren, rekening houdend met uw behoeften en vereisten zoals garantie, onderhoud, enz.

 

Lees meer:

Sieraden 

Boho kettingen

Leave a Reply