Gerecycleerde verpakking

Recycle kleding

 

 

 

 

Wat is recycleren?

Recycling is het opnieuw maken van eerder afgekeurde of verouderde artikelen. In de praktijk worden artikelen ingezameld bij het huisvuil, op het erf, op het net, in niet meer in gebruik zijnde magazijnen en andere bronnen en door recyclingbedrijven verkocht. Een van de hoekstenen van het recyclingproces is de selectie en reparatie van gebruikte, gedoneerde of tweedehandsgoederen.

Het recyclen en restaureren van gebruikte, geschonken of tweedehands goederen gebeurt in het kader van een op de gemeenschap gebaseerd recyclageproject waarbij plaatselijke recyclageverenigingen, zoals de Smilow-keten van gemeenschapsrecyclagebedrijven, betrokken zijn. De projectgebieden omvatten natuurgebieden, bossen, Habitat For Humanity, Australië en internationale activiteiten.

De verschillende verwijderingsopties zijn: verkopen, hergebruiken of recycleren. De laatste optie doet zich voor wanneer het voorwerp niet langer bruikbaar wordt geacht, hetzij omdat het niet meer te repareren is, hetzij omdat het niet langer gerecycleerd wil worden. De eerste optie doet zich voor wanneer het voorwerp nog bruikbaar is, maar men zich er niet van wenst te ontdoen.

Er zijn verschillende ondersteunende structuren die gerecycleerde goederen op een milieuvriendelijke en efficiënte manier registreren, beheren en verwijderen. De belangrijkste van die voorzieningen is het communautaire recyclingcentrum. Deze recyclingbedrijven doen het geaccepteerde afval in zakken en halen het, na verwerking, op en brengen het naar een nabijgelegen recycling- en verwijderingsbedrijf.

Wat is recycleren?

Recycling is het proces waarbij gebruikte, gedoneerde of tweedehands goederen worden ingeruild voor gebruik in een andere branche. Bedrijven en organisaties storten hun oude, ongewenste of onverkochte goederen in een van de liefdadigheidsinstellingen die door het publiek worden gesteund. Deze liefdadigheidsinstellingen betalen voor de verwijdering. Nogmaals, het geld van de verkoop gaat naar deze liefdadigheidsinstellingen Linda defecte vervangende textiel bedrijven te ondersteunen.

Deze swap-meets vinden over de hele wereld plaats en omvatten swap-meets in elke staat in Amerika, Canada en Mexico. Deze swap-meets krijgen steun van lokale gemeenschapsontwikkelingsbedrijven, bedrijfseigenaars en inwoners.

Zodra de zending op de plaats van bestemming is aangekomen, snijdt het afvalverwerkingsbedrijf het afval en verwijdert het ook alle cadeautjes om verontreiniging te voorkomen. Daarna neemt het recyclingbedrijf het overblijvende materiaal en maakt het voorwerp nieuw met behulp van het gerecycleerde materiaal.

Het resultaat wordt gerecycleerd textiel of ook wel verspild textiel genoemd. Er zijn verschillende bedrijven die vezels recycleren, zoals polyester, nylon, polyhydroxy-polysters, geëxpandeerde filmvezels, ionische vezels, enz.

Deze gecreëerde producten worden normaal verkocht in hun ruwe vorm of reeds gebruikt voor andere doeleinden zoals het maken van bedrijfsuniformen, designer- en merkartikelen, promotieartikelen en handgemaakte artikelen. Gerecycleerd textiel ondergaat gewoonlijk een proces dat degradable ozon elimination wordt genoemd om zich te ontdoen van ongezonde mineralen, toxines en industrieel afval.

De grondstoffen die voor recycling worden gebruikt zijn recycleerbare grondstoffen en kunnen afkomstig zijn van gebruikte olie, hout, houtkrijt, gebruikte kleding en andere materialen die in het huishouden en de industrie worden gebruikt. Deze materialen moeten worden gerecycleerd om te kunnen worden hergebruikt, waardoor wordt vermeden dat er meer gevaren en risico’s voor het milieu ontstaan.

Er zijn heel wat bedrijven die gerecycleerde verpakkingsmaterialen gebruiken voor hun producten. Er zijn ook veel recyclingbedrijven die deze materialen zelf maken.

Hoewel er veel bedrijven zijn die zich bezighouden met de productie van gerecycleerde verpakkingen, zijn er enkele die beschikken over geavanceerde technologieën om materialen van hoge kwaliteit te maken. Deze technologieën maken het mogelijk aantrekkelijke, duurzame en gevaarvrije producten te maken die vrijwel onderhoudsvrij zijn.

Deze gerecycleerde verpakkingsproducten zijn een goed alternatief voor de plastic verpakkingen die al geruime tijd negatieve milieueffecten hebben. Vandaag de dag beseffen meer fabrikanten het belang van het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Velen van hen werken aan de ontwikkeling van aantrekkelijker grondstoffen voor recycling. Er zijn zelfs fabrikanten die materialen maken om de esthetiek van gerecycleerde verpakkingen te verbeteren zonder de prestaties ervan te verbeteren.

lees meer:

Leave a Reply